I ett rött Sverige är jag rik?

budgetdebatten talar de rödgröna om ensamstående kvinnors ekonomiska svårigheter och undrar varför  Alliansen inte bryr sig om dem.  I deras retorik verkar det bara vara de som lever på någon typ av bidrag som är ”vanliga” arbetare.  Om Socialdemokraterna vinner valet blir du och jag en månadslön fattigare per år.

De vill alltså att fler ska leva på bidrag. Alliansens politik går ut på att fler ska komma i jobb. Ulla Andersson (v) säger att det är de rika som fått mer och att RUT-avdraget, som skapat många nya företag och jobb, bara nyttjas av de rika. Samtidigt säger hon att barnfamiljer (som ofta utnyttjar RUT-avdraget) är fattiga. Hon vill lägga pengar i förskolan men det var de röda som införde maxtaxa inom barnomsorgen så att ”rika” (alltså du och jag) inte har möjlighet att välja en privat förskola eftersom förskolelärarna inte har råd att öppna eget.

Sen ska det städas bättre på sjukhus istället för att gå hem och städa hos rika (alltså du och jag), som att det fanns en motsättning. Att alla ska ha samma, lika mycket, är inte rättvist. De rödgröna vill att alla (utom de rika) ska få samma-lika och vara lika. Jag tycker väl ändå att man ska få mer om man satsar mer.

Ulla Andersson (V) säger sen att hon inte tror att man blir friskare av att bli utslängd från sjukförsäkringen. Det är klart att man inte blir frisk av att ”bli utslängd” från sjukförsäkringen, men jag mår bättre av att någon tror på mig och min förmåga. Sen säger Ulla att hon vill att sjuka och arbetslösa ska ha rätt att utbilda sig och söka nya jobb, det är ju det sjukförsäkringsreformen går ut på. Så då är vi överens…

Share